A káposztát lereszeljük, kevés sóval meghintjük és fél órára félretesszük. Ezután jól kinyomkodjuk, majd felhevített olajban borssal ízesítve megpirítju
A tojásokból a liszttel, tejjel, szódavízzel, sóval, borssal palacsinta tésztát készítünk.
A káposztát lereszeljük, üvegesre pároljuk fedő alatt. Ha kih
A káposztát legyaluljuk, lesózzuk, levét kinyomkodjuk. A hagymát, cukrot, fűszereket megpirítjuk a zsírban, hozzáadjuk a káposztát, és megpároljuk. A töltel
A kaprot felteszem sós vizbe főzni, majd tejfölös habarással besűritem. Mártás sűrűségre főzöm. A tepsibe rakom a nokedlit, majd leöntöm a kapormártással
Az élesztőt cukros tejben megkelesztjük. A burgonyát átnyomjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, élesztővel és sóval. Annyi tejet, vagy vizet adunk hozzá, hogy
Vékony sós palacsintákat sütünk.
Az áttört túrót simára keverjük a tejföllel, majd a finomra vágott kaporral, borssal és sóval ízesítjük. Közben a sz
A vizet meglangyosítjuk, megsózzuk, és elkeverjük benne az ecetet. A lisztet összegyúrjuk a tojással és a zsírral, majd annyit keverünk hozzá a vízből, hogy
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, majd adjuk hozzá a barna cukrot és a tejszínt. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a cukor elolvad, és ezután még 2 perc
Ugrás a lap tetejére >>