» 400 g rizottórizs » 300 g pisztrángfilé » 1 l forró hal- vagy zöldségalaplé » 250 ml zsírszegény tejszín » 1 vékony szeletekre vágott póréhagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál sós kapribogyó » 2 evőkanál finomra vágott kapor » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » frissen őrölt fekete bors
A póréhagymát és a hagymát pároljuk puhára 3 perc alatt 1 evőkanál olajon. Adjuk hozzá a rizst és állandó kevergetés mellett főzzük 2 percig. Öntsük fel fokozatosan az alaplével, de egy keveset tegyünk félre. Kevergetve főzzük, amíg a rizs magába szívja a levet. a pisztrángot süssük meg a maradék olajon, majd daraboljuk fel egy villával. Adjuk a pisztrángot és a kapribogyót a rizshez és öntsük rá a félretett alaplevet. Kevergetve főzzük 15-18 percig, amíg a rizs megpuhul. Keverjük bele a kaprot és a tejszínt. Borsozzuk meg és 5 percig pihentessük, majd melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom