A sárgarépát mossuk meg, vágjuk kockára. A zsírban egy pici cukorral, sóval pároljuk puhára, öntsünk alá egy kevés vizet. Ha megpuhult süssük zsírjára,
Az alaposan megmosott káposztát a borókabogyóval és a borral elkeverjük, és néhány órát állni hagyjuk.
A hagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk,
Káposzta torzsát kivágjuk, legyaluljuk. Lábasban felhevítünk zsiradékot. aranybarnára pirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, megfonnyasztjuk,
A borsót a megolvasztott vajon 2-3 percig pároljuk, majd felöntjük másfél deci vízzel. Sózzuk, cukrozzuk, majd kb. negyed óra alatt készre pároljuk. Végül a
A burgonyát felszeleteljük, megsütjük a zsírban. A felszeletelt hagymát lisztbe panírozzuk, és zsírban megsütjük, majd összekeverjük a burgonyával, és megs
Paprikát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Hagymát felkarikázzuk, vajon és 1/2 dl olajon üvegesre pirítjuk, rádobjuk a paprikát, és elkezdjük párolni. Paradicso
Mossuk meg, szeleteljük fel és sós vízben főzzük elő, majd csepegtessük le a gombát.
Pucoljuk meg, folyó víz alatt öblítsük át, vágjuk 2-3 milliméteres
A rizst áztassuk egy éjszakára vízbe, másnap főzzük 5 percig sós vízben, majd szűrjük le, és öntsük le a vizét. Fedjük le, és 40 percig kis lángon főzz
Ugrás a lap tetejére >>