Először is a megfelelő módon pároljuk meg a rizst, szűrjük- és csöpögtessük le.
Egy nagy serpenyőben kezdjünk el pirítani tetszőlegesen bármilyen hozzáv
Az olívaolajat egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a lenmagot, a finomra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, a frissen őrölt borsot és a sót, majd jól
Padlizsánt meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, 1 óráig pihentetjük. Ezután forrásban lévő, ecettel és kevés sóval ízesített vízben puhára
A padlizsánt folyó víz alatt öblítsük át, szabadítsuk meg a szárától és tegyük fél órára előmelegített sütőbe. Ha kihűlt szeljük ketté és vájjuk
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A hagymát, a fokhagymát és a paprikát 3 perc alatt pároljuk puhára az olajon. Adjuk hozzá a rizst, a tenger gyümölcseit, a
Paradicsomot meghámozzuk, felaprózzuk. Paprikát vékony csíkokra vágjuk. Olajban megpirítjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, kapribogyót, origánót, sóz
A hagymát megpirítjuk az olajban, beleöntjük a paradicsomot, gombát, fűszereket, megpároljuk, majd lehűtjük.
Lencsét előző este langyos vízbe beáztatjuk. Szalonnát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, zsírján megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, le
Ugrás a lap tetejére >>