A rizst sós vízben, lassú tűzön 15 perc alatt megfőzzük. Amikor kész belekeverjük a koriandert és a citromlevet. Ízlés szerint fűszerezzük.
Az uborkákat meghámozzuk, hosszában elfelezzük, kimagozzuk, majd felszeleteljük. Ezután egy tálban összekeverjük a felaprított hagymákat az ecettel, a cukorral
Az uborkákat felnegyedeljük, úgy, hogy egyik felük még összetartsa őket, majd megsózzuk őket. A méretüknek megfelelő befőttes üvegbe rakjuk az uborkákat, m
A kölest egy éjszakára vízbe áztatjuk, utána átmossuk, majd háromszoros mennyiségű vízben 20 percig főzzük.
Köretként, fasírt alapanyagként, vagy szelet
A burgonyákat olajjal bekenjük, majd először a sóba, aztán a köménybe forgatjuk. Az egészet alufóliába csomagoljuk, majd előmelegített sütőben 200 C-on kb.
Krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk. Rákanalazzuk az aludttejet, sózzuk és fogyaszthatjuk is.
Dörzsöljük be a krumplit egy gerezd fokhagymával és kenjük be olajjal. Csomagoljuk be alufóliába, és hagyjuk a grillen sülni 45 percig. Friss vajjal tálaljuk.
Tűzet gyújtunk, megvárjuk míg parázs lesz. Ráhelyezzük a krumplikat és várunk, míg megsülnek. Ezután meghámozzuk, sózzuk és tálaljuk.
Ugrás a lap tetejére >>