A meghámozott, felkockázott krumplit sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük. Eközben a megolvasztott vajhoz keverjük a tejszínt, majd ha forrni kezd, bel
Kivágjuk a káposzta torzsáját, leveleire szedjük, enyhén sós vízben 5 percig előfőzzük, majd leszűrjük. Hagymát vékony karikára vágjuk. Felhevítünk ola
A liszthez öntünk 2,5 dl langyos vizet, csomómentesre keverjük. A felaprózott hagymát az olajon megpirítjuk, sózzuk, majd a lisztes masszába keverjük, és 10 pe
A hagymát felaprítjuk, és olajon megpirítjuk. A burgonyát lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a hagymát.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk,
A főtt burgonyát tisztítsuk meg, törjük össze. A zsírban fonnyasszuk meg a hagymát, keverjük bele a burgonyát, sózzuk meg, és forgassuk össze.
Hagymát a sóval, cukorral, citromlével marinírozzuk. Túrót áttörjük és fűszerezzük. Héjában főtt krumplit vagy kenyeret adunk hozzá.
Zellert héjában megfőzzük, és melegen meghámozzuk. Ha kihűlt, felszeleteljük. Hagymát felkarikázzuk, gyűrűire szedjük, a vajban elmorzsolt leveskocka hozzáa
A hajdinát forró olajon megfuttatjuk, majd forró vizet öntünk hozzá, és 20 perc alatt megfőzzük.
Hagymás ételekhez, zöldségragukhoz, vagy fasírt alapanyagk
Ugrás a lap tetejére >>