A rizst megmossuk, majd olajon kicsit megpirítjuk. Kétszeres mennyiségű vizet öntünk hozzá, fűszerezzük, és készre pároljuk.
Felaprított petrezselyemmel é
A mazsolát beáztatjuk. A vizet felforraljuk, majd beletesszük a rizst, lefedjük és negyed órát főzzük. Utána belekeverjük a sáfrányt, a vaj felét, és tová
A datolyát vágjuk össze, adjuk hozzá a citromlevet, a kókuszt, a koriandert, az édesköménymagot, a sót, és a gyömbért. Főzzük össze.
Előkészület: 5 per
Sárgarépát puhára főzzük, majd kihűtjük. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, langyos vajat, durvára vágott dióbelet, tojássárgáját, sózzuk
Folyékony hozzávalókat jól összekeverjük, citrommal és cukorral ízesítjük, majd beletesszük az őszibarack darabokat is.
Pucoljuk meg a krumplit, folyó víz alatt alaposan öblítsük át és csöpögtessük le, majd vágjuk vékony hasábokra.
A jól felforrósított olajban 6-8 perc ala
Az édeskömény sérült részeit és leveleit levágjuk, majd megmossuk. Egy liter sós vízben kb. 20 percig főzzük, majd elnegyedeljük, és tálakra tesszük. A va
Hámozzuk meg a krumplit, folyó víz alatt öblítsük át és csöpögtessük le. Kenjük be a zúzott fokhagymával. Ízesítsük sóval, borssal és kakukkfűvel. Hin
Ugrás a lap tetejére >>