Megtisztítjuk és kifilézzük a halat, amelynek a maradékát félretesszük. Felteszünk 1 liter vizet főzni, amelybe beletesszük a felaprított zöldségeket, valamint a fogas
filézéséből megmaradt maradékot és
sóval,
borssal,
citrommal és
babérlevéllel ízesítjük.
Alufóliát terítünk az asztalra, amelyet leborítunk celofánnal és erre helyezzük a 6-8 centiméteresre felszelt halakat. Ráöntjük a bort és megszórjuk
zselatinnal. Ezután összecsomagoljuk a fóliában, megkötjük és az alaplébe tesszük fél órára takarékon. Ezután préseljük enyhe súllyal és tegyük a hűtőbe, amíg összeáll. Leöblítjük, felszeljük a tekercset és
salátával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>