A karfiolrózsákat sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le. Helyezzük őket egy tálba, és öntsük le vajban megpirított morzsával.
Karfiolt rózsáira szedjük. Sós vizet forralunk, beledobjuk az ecettel megöntözött kenyeret, majd puhára főzzük a karfiolt, és 30 g vajon átforgatjuk. Hagymát
A szétszedett karfiolt sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd leöntjük az ecetes, fűszeres, olajos vízzel, és érlelődni hagyjuk.
A burgonyát, uborkát, tojást, paprikát, paradicsomot, salátát felszeleteljük, és összekeverjük a petrezselymes tartárral.
A vajjal készült karotta/sárgarépa-főzeléket finom szitán áttörjük és simára keverjük.
A körtéket töltsük meg dióval és kéksajttal. Tegyük sütőbe, és kissé pirítsuk meg.
Fehér husok mellé kínáljuk körteként.
Előkészület: 10 perc, s
A zöldbabot sós vízben megfőzzük, a hagymát, szalonnát megpirítjuk a zsírban, megfűszerezzük, a kelbimbóra öntjük, leöntjük tejföllel. Vajjal bélelt tep
Kelbimbót köménymaggal ízesített sós vízben félpuhára főzzük. Gesztenye gömbölyűbb részét bevagdossuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Felolvasztun
Ugrás a lap tetejére >>