Karfiolt rózsáira szedjük. Sós vizet forralunk, beledobjuk az
ecettel megöntözött kenyeret, majd puhára főzzük a karfiolt, és 30 g
vajon átforgatjuk. Hagymát finomra vágjuk és
vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a
rizst, kissé megpirítjuk, felöntjük borral, és megvárjuk míg a
rizs puha lesz. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a
vajat, reszelt
sajtot és jól összekeverjük. Elkészítjük a besamelt, és beleforgatjuk a karfiolrózsákat.
rizst egy ki
vajazott koronaformába simítjuk, azután tálra borítjuk, közepébe töltjük a besameles karfiolt, a
rizsre pedig
rácsorgatunk egy kis besamelt. Gyorsan kell dolgoznunk, mert csak forrón jó. Díszíthetjük
petrezselyemmel és reszelt
sajttal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>