» 750 g tenger gyümölcsei » 400 g rövid szemű rizs » 90 g mirelit zöldborsó » 1 l forró halalaplé » 1 finomra vágott hagyma » 1 kimagozott, kis kockára vágott, piros kaliforniai paprika » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem » fél teáskanál sáfrányszál vagy kurkuma » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » citromgerezdek a tálaláshoz
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A hagymát, a fokhagymát és a paprikát 3 perc alatt pároljuk puhára az olajon. Adjuk hozzá a rizst, a tenger gyümölcseit, a zöldborsót és a sáfrányt. Öntsük fel az alaplével és kevergetve forraljuk fel. sózzuk, borsozzuk. A közepesnél kissé magasabb hőfokon főzzük, amíg az alaplé elpárolog. A rizsszemek kissé roppanósak maradjanak. Tegyük a sütőbe és 10 percig süssük. Adjuk hozzá a petrezselymet, a citromgerezdeket és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom