A darából forró vízzel tejbegríz szerű kását készítünk, közben fűszerezzük. A vízbe tehetünk még különböző fűszereket, hogy ízesítsük vele a keny
Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, tegyük bele a barackot, és posírozzuk 1-2 másodpercig. Vegyük ki a barackokat, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg. Egy másik
Tegyük a levest egy edénybe, szórjuk bele a sáfrányt, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és lassú tűzön főzzük 10 percig. Vegyük le a tűzről. A
Vegyük ki a cukkinik magját, és vágjuk 5 mm vastag szeletekre. Az olajat melegítsük fel, tegyük bele a fokhagymát, az ánizskapormagot és a sáfrányt, majd süs
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szárát kivágjuk, majd a kalapját sóval ízesített vízben pár percig főzzük. Leszűrjük, és megvárjuk, amíg kihűl. A sz
A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfõzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha.
Ha megfõtt hideg vízzel
Az apróra vágott zöldséget ételízesítős, sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A tojásokat egy tálban elkeverjük a tejszínnel, majd egy serpenyőben vajo
A brokkolit átmossuk és rózsáira szedjük, majd lobogó vízben megpároljuk.
A vajat kenjük a kenyerekre, majd két szeletet rakjunk egy edénybe úgy, hogy a vaja
Ugrás a lap tetejére >>