Sáfrányos barack nyári bogyósokkal receptHány személyre: 4 személyre
» 4 db érett barack
» fél üveg száraz
fehérbor vagy pezsgő
» 250 g por
cukor» 4 db csillagánizs
» 1 rúd vanília vagy 1 tk. vaníliakivonat
» 2 db
fahéj» fél
citrom, 3 mm-es szeletekre vágva
» 1/4 tk. finomra vágott, friss
sáfrányszár
» 220 g vegyes, nyári bogyósgyümölcsök
Forraljunk fel egy nagy fazék vizet, tegyük bele a barackot, és posírozzuk 1-2 másodpercig. Vegyük ki a barackokat, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg. Egy másik edényben keverjük össze a bort 300 ml
vízzel, a
cukorral, a csillagánizzsal, a vaníliarúddal, a
fahéjjal, a
citrommal és a sáfránnyal. Forraljuk addig, amíg sziruposodni kezd. Vegyük kisebbre a lángot, és tegyük bele a barackot. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy a barackokat befedje. Fedjük le
zsírpapírral, és főzzük lassú tűzőm 15-20 percig. Vegyük ki a barackot, és tegyük félre. Növeljük a hőmérsékletet, és főzzük addig, amíg a szirup felére csökken. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk pár másodpercig hűlni, majd tegyük vissza a barackot, és hagyjuk kihűlni.
Tegyük a barackokat tálalóedénybe, és szórjuk meg a gyümölcsökkel. Szűrjük le a szirupot, és öntsük a barackokra. Fedjük le, és tegyük 4 órára hűtőbe. Díszítsük
fahéjjal, és csillagánizzsal.
Elkészítési idő: 1 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>