A lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap felöntjük 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a fokhagymát, a szegfűszeggel megtűzdelt hagymát, a borsot és a babérlev
A fél hagymát, fokhagymákat lereszeljük, majd megsózzuk. A lencsét, a hagyma másik felét, sót, cukrot, babérlevelet, szalonna bőrkét, lábosban puhára főzz
A lencsét egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd a babérlevéllel és a felaprított hagymával puhára főzzük.
Az olajból és lisztből rántást készítünk, a
A lencsét néhány órára beáztatjuk. A hagymát szálasra vágjuk, megdinszteljük a zsírban, hozzáadjuk a húsokat, meghintjük liszttel, majd beleöntjük a lencs
A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, majd éjszakára a hűtőbe tesszük, a heringet pedig sós vízben áztatjuk szintén egy éjszakán át. A sárgarépát is előz
Forrósítsuk fel a mézet egy fazékban. Öntsünk rá 500 ml almalevet és fehérbort, és hagyjuk kicsit főni. Adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat, a borókabogy
A libacombokat sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe tesszük, mellészórjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a rozmaringot, aláöntünk egy deci bort, és süt
A tejet beleöntjük egy lábosba és egy csipetnyi sót szórunk bele majd beledobjuk a máj egyik felét és addig főzzük, amíg el nem forrja a levét. A máj másik
Ugrás a lap tetejére >>