A
lencsét éjszakára beáztatjuk, majd másnap felöntjük 1,5 liter
vízzel, hozzáadjuk a
fokhagymát, a
szegfűszeggel megtűzdelt
hagymát, a
borsot és a babérleveleket, majd belemorzsoljuk a leveskockát, és kb. fél órát főzzük. Eközben a
krumplit is megfőzzük, majd meghámozzuk. Egy tálban összekeverjük a cukrot,
sót az
ecettel, a
borssal,
mustárral, valamint a felaprózott
petrezselyemmel, új
hagymával és az
olívaolajjal. Ebbe forgatjuk a
hagymáktól és a
babérlevéltől megtisztított
lencsét. A
krumplikat felszeleteljük, tálra tesszük, majd mellé/rákanalazzuk a
lencsés keveréket. A felszeletelt lila
hagymával
paprikával, a
bazsalikommal és
petrezselyemmel díszítjük, majd kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>