Sertéssült landaise receptHány személyre: 4-6 személyre
» 2 ek.
olívaolaj» 1,3 kg kicsontozott vesepecsenye
»
só és
bors» 1 vörös
hagyma» 2 gerezd
fokhagyma» 2 tk. szárított
kakukkfű» 5 dl csirkehúsleves
» 2 ek.
kukoricakeményítő» 1 dl vörösbor
ecet» 1/4 csésze
cukor» 1,5 dl portói vagy sherry
» 2 fehérrépa
» 1 1/2 csésze kimagozott aszalt
szilva» 3 körte
A húst
sóval és
borssal pácoljuk be, majd az
olívaolajon mindkét oldalát süssük meg.
Az összevágott
hagymát 2-3 percig süssük a zúzott
fokhagymával. Kakukkfűvel fűszerezzük, majd egy edénybe kanalazzuk és a húst is beletesszük.
A
hagymás serpenyőben dolgozzuk össze az
ecetet a
cukorral, hevítsük, locsoljuk le a borral és egy percig hevítsük. Ezután öntsük fel a leves felével, főzzük simára és adjuk a húshoz. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 8 órán át pároljuk. Ezután keverjük hozzá a
szilvát, valamint az összevágott répát és körtét. Fél óra alatt készre pároljuk.
A húsleves másik felét dolgozzuk össze a keményítővel és tálaláskor ezt kínáljuk mártásnak.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>