Forrósítsuk fel a
mézet egy fazékban. Öntsünk rá 500 ml
almalevet és
fehérbort, és hagyjuk kicsit főni. Adjuk hozzá a
szegfűszeget, a
fahéjat, a
borókabogyót, a
borsot és a babérlevelet, majd mindezt forraljuk össze, és ízesítsük
sóval és balzsam
ecettel. Hagyjuk kihűlni a főzetet, majd tegyük a hűtőszekrénybe, és éjszakára marinírozzuk benne a libacombokat.
Vegyük ki a húst a marinádból, csepegtessük le, a folyadékot passzírozzuk át a szűrőn. Serpenyőben forrósítsuk fel az olvasztott
vajat, süssük benne a combok mindkét oldalát, majd vegyük ki, és tegyük félre a húsokat. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Süssük meg ugyanabban a serpenyőben a lila
hagymát, a
fokhagymát és az
almát, majd locsoljuk meg egy kis főzőlével. Tegyük bele a sült combokat, és pároljuk 1 óráig a sütőben. Közben locsolgassuk a főző
vízzel. Vegyük ki a combokat a szószból, és tartsuk melegen. Passzírozzuk át a szószt egy szűrőn.
A szószhoz főzzük hozzá a maradék
almalevet a
cukorral és a vaníliarúd belsejével, míg szirupszerű folyadékot nem kapunk. Tegyük bele az
almagerezdeket, és hagyjuk kihűlni.
Adjuk az
almagerezdeket és a mazsolát az átpasszírozott libaszószhoz, és forrósítsuk fel. Daraboljuk fel a libacombokat, majd rendezzük el az
almaszósszal és a
petrezselyemlevelekkel a tányérokon.
Kínáljunk hozzá zsemlegombócot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>