A
tejet beleöntjük egy lábosba és egy csipetnyi
sót szórunk bele majd beledobjuk a máj egyik felét és addig főzzük, amíg el nem forrja a levét. A máj másik felét ledaráljuk és hozzáadjuk az ázott zsömlét, a három
tojás sárgáját, a fűszereket, a fölkockázott főtt májat, belecsíkozzuk a
sonkát, végül az előzőleg fölvert
tojásfehérjét is belekotorjuk és megkeverjük. A keveréket beleöntjük egy ki
vajazott és zsömlemorzsával meghintett őzgerincformába, lefedjük és egy
vízzel megtöltött tepsibe állítjuk, majd magas hőfokon 50-60 percig gőzölni hagyjuk. Az idő leteltével kivesszük a sütőből a krémet, hagyjuk hogy kihűljön, majd kiborítjuk a formából, fölszeleteljük és előzőleg borba áztatott datolyával és áfonyalekvárral kínáljuk.
Boldog ka
rácsonyt!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>