» 2 nagy paradicsom, kockára vágva » 8 ek. finom szeletekre vágott újhagyma » 3 ek. vaj » 1 ek. finomra aprított fokhagyma » 1 biocitrom finomra reszelt héja és leve » 1/4 tk. összemorzsolt piros csilipehely » 1/4 tk. durva szemű tengeri só » 1 nagyobb csipet fekete bors » 1 kg fekete kagyló » 2 ek. finomra vágott petrezselyem » 1 bagett, falatni darabokra vágva
Készítsük elő a parazsat. Alumínium tálcában keverjük össze az újhagymát, a vajat, a fokhagymát, a citromhéjat-és levet, a csilit, a sót és a borsot. Tegyük bele a kagylókat, takarjuk be alufóliával, majd tegyük a grillsütőbe, és grillezzük 5-10 percig. A ki nem nyílott kagylókat dobjuk ki. A kagylókat a lével együtt tegyük tányérra, szórjuk meg petrezselyemmel, és a kenyérdarabokkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 20-30 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom