25 dkg mézet 12 dkg cukorral, 7 dkg vajjal, 6 dkg sertészsírral, 1 evőkanál tejjel, lassan felmelegítünk, összedolgozunk, majd hidegre tesszük. A majdnem kihűlt
A hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd kis ideig állni hagyjuk. Utána kinyújtjuk, majd karácsonyi formákat szaggatunk ki belőle, és mindegyikbe fúrunk egy ki
A liszthez öntjük a sütőport, majd a munkafelületre tesszük, a közepébe egy mélyedést csinálunk, és ebbe tesszük bele a cukrot, a vanillincukrot, a tejet, a
A sütőporos lisztkupac közepére mélyedést készítünk és belekeverünk 50 g cukrot, a tojássárgájákat és a vajat. Az egészet jól összekeverjük és össze
Első lépésként a sütőt állítsuk 160-180 fokra. A tojást és a cukrot verjük fel, majd apránként adagoljuk hozzá a mogyorót és a keményítőt. A tortaform
A lisztet, sütőport, vanillincukrot, porcukrot, vajat, tojásokat, jól összedolgozzuk és két részre osztjuk, és az egyiket összekeverjük a kakaóporral. Külön
Forraljuk fel a vizet 1 dl borral és a fűszerekkel. Ezalatt a tojássárgákat keverjük ki a cukrokkal és a liszttel, majd adjuk hozzá a maradék bort. Ha felforrt,
A lisztet összedolgozzuk a Rama margarinnal, tojással, cukorral és vaníliás cukorral, majd fél órát hűvös helyen állni hagyjuk.
A mandulát forró vízbe má
Ugrás a lap tetejére >>