A sütőporos
lisztkupac közepére mélyedést készítünk és belekeverünk 50 g cukrot, a
tojássárgájákat és a
vajat. Az egészet jól összekeverjük és összegyúrjuk, ha a tészta nagyon ragadós kis időre hűtőbe tesszük. Ezután a tésztánkat fél cm vastagra nyújtjuk és szaggató vagy kés segítségével 3 ka
rácsonyfát vágunk ki belőle, majd ki
vajazott tepsibe tesszük őket és előmelegített, 200°C-os sütőben 10 perc alatt készre sütjük a sütiket. Az átszűrt
narancslekvárral megkenjük a kisült, de még forró sütiket. A
tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd belekeverjük a megmaradt cukrot, a
fahéjat és a kókuszreszeléket. Az így kapott krémmel megkenjük a ka
rácsonyfákat, majd előmelegített sütőben 130-150°C-on 20-25 percig tovább sütjük őket. Miután kihűltek megszórjuk por
cukorral vagy megkenjük
cukormázzal és az ezüstgolyókkal díszítjük a fákat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>