Első lépésként keverjük össze az élesztőt egy kis cukorral és 2 evőkanál langyos tejjel, majd adjuk hozzá a lisztet. Kelesszük 10 percig meleg helyen. Gyúr
A karajt kicsontozzuk, de a bordacsontokat benne hagyjuk. Megmossuk, besózzuk, a gerinccsont helyére köményt szórunk, majd középen először vízszintesen, majd f
A sertésdagadót ledaráljuk. A vöröshagymát és a szalonnát felaprózzuk, majd mindkettőt megpirítjuk, és rászórjuk a pirospaprikát, valamint kevés vizet ön
A tejben föloldjuk a mézet, beleöntjük a kölest, majd alacsony fokozaton puhára főzzük. Ha a kölesünk puhává vált, beleszórjuk a mazsolát, ráteszünk az e
180°C-ra melegítsük elő a sütőt. Az összes hozzávalót keverjük össze egy nagy tálban egy közepes fokozatra állított botmixerrel.
Egy kikent és liszttel
A csirke bőrét késsel lazítsuk fel. A tésztát sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le. Tegyük 3 dkg olvasztott vajra, majd keverjük össze a reszelt sajttal,
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük, a lazacot pedig négy egyforma szeletre felvágjuk, és citromlével meglocsoljuk. A forró
A tésztát kinyújtjuk, majd egy formával 12 csillagot szaggatunk ki belőle, megkenjük őket tojássárgájával, majd kb. negyed óra alatt készre sütjük. Eközbe
Ugrás a lap tetejére >>