A
burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd
sós
vízben puhára főzzük, a
lazacot pedig négy egyforma szeletre felvágjuk, és
citromlével meglocsoljuk. A forró
tejbe keverünk 2 ek.
vajat, majd az összenyomott
krumplihoz keverjük,
sózzuk, belekeverjük a
szerecsendiót és az
ecetes
tormát is. A
lazacokat
sózzuk,
borsozzuk, majd olajban megsütjük őket, és egy tepsibe tesszük a szeleteket. A pürét nyomózsákba tesszük, és a halakra kis halmokat nyomunk belőle. Megkenjük a pürét a felvert
tojássárgájával, majd kb. negyed órára sütőbe tesszük az egészet. Eközben a bor
sót
vajon megpároljuk, hozzáadjuk a felkockázott
paprikát. Ezután a felaprózott
hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a
lisztet és 2 deci vizet, majd a
mustárral, a
sóval és az ételízesítővel ízesítjük. A
tejszínnel besűrűsítjük, majd a felkarikázott snidlinget is beleszórjuk, és az egészet kis tálkákban eloszlatjuk. A sült
lazacot tálakra tesszük, a bor
sós keverékkel körítjük, és a mártással kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>