A
liszthez öntjük a sütőport, majd a munkafelületre tesszük, a közepébe egy mélyedést csinálunk, és ebbe tesszük bele a cukrot, a vanillincukrot, a
tejet, a rum aromát, és úgy összegyúrjuk, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Ebbe beletesszük a Rama
margarint, majd az egészet jó alaposan összegyúrjuk, és egy gyúródeszkán kinyútjuk, majd ka
rácsonyi motívumos formákkal kiszaggatjuk a tésztát. Ki
zsírozott sütőlemezre tesszük, de sütés előtt kis lyukat szúrunk mindegyikbe, hogy fel tudjuk majd akasztani a ka
rácsonyfára. Közepes fokozaton kb. 8 percig sütjük, eközben elkészítjük az öntetet: a vanillin
cukorhoz hozzáadjuk a vizet és a
citromlevet, jól elkeverjük, majd a süteményekre öntjük, végül tortadarával vagy szóró
cukorral díszítjük, megvárjuk, amíg kihűl, majd egy madzagot fűzünk a süteményekbe, így tudjuk vele díszíteni a ka
rácsonyfát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>