25 dkg
mézet 12 dkg
cukorral, 7 dkg
vajjal, 6 dkg sertés
zsírral, 1 evőkanál
tejjel, lassan felmelegítünk, összedolgozunk, majd hidegre tesszük. A majdnem kihűlt masszába 1 mokkáskanál
citromlevet, 2 mokkáskanál őrölt
fahéjat, 1 tasak sütőporral elvegyített 50 dkg
lisztet, 30 dkg őrölt
mogyorót dolgozunk bele. 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd különböző nagyságú csillag alakú formákkal kiszúrjuk. (ha hézagosabbra akarjuk a fát készíteni, akkor szúrjunk ki, kis karikákat is). A te
tejének pedig egy félgömböt formázunk. Sütőben pár perc alatt megsütjük. A képen, látható módon összerakjuk, ami lehet ragasztás, vagy hurkapálcikára való fűzés is. Amikor összefűztük akkor a következő
cukorhabbal, díszítjük: 1 db
tojásfehérje 16dkg por
cukor, 1 kávéskanál
ecet. Azonban felhasználhatunk hozzá
mandulát, aszalt gyümölcsöket, stb. (amiket a nyerstésztára rakunk a sütés előtt). A mini díszekkel is hangulatos!
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>