A felcsíkozott zöldségeket olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a csirkét. Így együtt készre pároljuk, közben a borral meglocsoljuk. A tárkonyt is belefőzzük
A zsemlét tejbe áztatjuk, a tojásokat megfőzzük. A gombát, a szalonnát és a májat felkockázzuk. A szalonnát és a felaprózott hagymát megpirítjuk, majd hozz
A csirkemell bőrét szedjük le, csontozzuk ki, és szeljük fel kétujjnyi csíkokra.
A fűszereket törjük össze morzsában, adjuk hozzá a finomra aprított rozma
Ehető belsőségeket külön tesszük. Az egész fácán megabároljuk sós-babérleveles vízben. Vastagabb részeket bevagdossuk és megtűzdeljük fokhagyma, valamit
A fácánt bepácoljuk, feldaraboljuk, majd a szalonnával megtűzzük. Fűszerekkel ízesítjük, majd sütőbe tesszük, és olajjal többször meglocsolva majdnem kés
A fácánt bepácoljuk, majd a fűszerekket ízesítjük. A fokhagymát felszeleteljük, majd a fácán bőrét bevagdossuk, és a hagymát beletűzzük. Beborítjuk a sz
A felszeletelt almát vajon megpároljuk, a fácánt besózzuk, szalonnával befedjük, majd megkötözzük. Így megpirítjuk, majd lefedve egy órát pároljuk úgy, ho
Fácán kívül-belül bedörzsöljük a fűszerekkel, az ehető belsőségeket visszatesszük. Gerincet, combot beszurkáljuk, majd megtűzdeljük szalonna és fokhagyma
Ugrás a lap tetejére >>