» 3 ek. napraforgó- vagy olívaolaj » 2 szál zeller, vékonyra szelve » 1 db zöldpaprika, kockára vágva, kimagozva » 1 fej finomra vágott vöröshagyma » 2 gerezd zúzott fokhagyma » 1 nagy babérlevél » 2 szál friss kakukkfű » 1 l zöldséglalaplé » 150 g friss okra » 425 g konzervparadicsom » 100 g bébikukorica » 150 g hámozott és 2 cm-es kockára szelt tök vagy sütőtök » 250 g arborio rizs » 425 g konzerv vörös bab, megmosva, lecsöpögtetve » 2 ek. finomra vágott, friss petrezselyemzöld » só és frissen őrölt bors » egy csipet Cayenne bors
Melegítsünk fel egy serpenyőt, tegyük bele az olajat, és süssük 7 percig a zellert, a paprikát, a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a babérlevelet, a kakukkfüvet, és süssük 2 percig. Öntsük hozzá a zöldségalaplevet, és forraljuk fel.
Vágjuk fel az okra szárát, majd tegyük egy serpenyőbe a paradicsommal, a bébikukoricával és a tökkel együtt, és lassú tűzőn főzzük 5 percig. Sózzuk, borsozzuk és cayenne borssal ízesítsük. Forraljuk fel ismét, majd lassú tűzőn főzzük még 20 percig. Keverjük meg időnként. Adjuk hozzá a babot és a petrezselymet, és főzzük még 5 percig, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 55 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom