Főzzük meg a tésztát bő, forró vízben. Szűrjük le és tegyük félre. Hevítsük fel a vokot magas hőfokon, majd tegyük bele az olajat. A csirkecsíkokat kb. 5
Rácsmintásan vagdaljuk be a melleken lévő zsírt, majd dörzsöljünk bele némi sót. Egy tálban keverjük össze a pácléhozzávalóit, majd ezzel pácoljuk be a
A kacsát besózzuk, hasüregébe tesszük a gyümölcsöket, majd megtűzzük, a borssal és a kakukkfűvel ízesítjük. Egy jénaiba tesszük a kacsát, aláöntünk e
Egy lábosba tesszük a húst, 2 tk. cukrot, a hagymát, a babért, borsot, kakukkfüvet és sót, majd felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk. Ekkor hozzáöntj
A savanyú káposztához és a combhoz annyi vizet adunk, amennyi ellepi, majd főzni kezdjük. A hagymát felaprítjuk, majd forró olajon megfuttatjuk. Rátesszük a ri
A megtisztított libát fűszerezzük be sóval és borssal.
Az almákat pucoljuk meg, szedjük ki a magját, vágjuk cikkelyekre, hintsük meg porcukorral, valamint fa
A zsírban megpirítjuk a felaprózott hagymákat, majd megszórjuk a paprikával, és beletesszük a feldarabolt tyúkot is. Ezután kevés vizet öntünk alá, így pá
A libát egy tűzálló tálba helyezzük, megkenjük olvasztott vajjal és előmelegített 210 oC-os sütőbe tesszük. Húsz percig sütjük ilyen hőfokon, majd levess
Ugrás a lap tetejére >>