A felszeletelt halat megfűszerezük, lisztbe panírozzuk, és megsütjük az olajban. A mártást a következő képpen készítjük el:
vajban megpirítjuk a felaprít
Vajjal bélelt tepsibe tesszük a felkockázott halat, hagymát, gombát, megfűszerezzük, és meglocsoljuk a borral. Ha a hal megpuhult, a tetejére kerül a tejszínne
A hal fejét és gerincét eltávolítjuk, a megmaradt filét lesózzuk. A gombát ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket és megpirítjuk az olajban. A hal csontját és
Egy sütőpapírra halmozzuk a lisztet, majd ráöntjük a 2,5 dl vízzel felforralt vajat. Az egészet elkeverjük, majd újból feltesszük a tűzre, és addig keverget
A halat felszeleteljük, és belegöngyöljük a szeletelt savanyú uborkát, hagymát, répát, és kötözőspárgával rögzítjük. Ezalatt a vizet, sót, cukrot, bor
A hagymát apróra vágjuk. A szezámolajat, a szójaszószt, a fehérbort és a gyömbért összekeverjük, és megsózzuk. A halat megtisztítjuk, és a páclébe tessz
A megtisztított hal uszonyait távolítsuk el és a belsejét fűszerezzük meg sóval, valamint borssal. Locsoljunk bele egy kis olívaolajat. A bazsalikomcsokrot néh
A megtisztított, átöblített és lecsöpögtetett halat tegyük egy gőzölő edénybe, amibe öntsünk egy liter vizet, egy kevés ecetet és adjuk hozzá a babért,
Ugrás a lap tetejére >>