Egy sütőpapírra halmozzuk a
lisztet, majd ráöntjük a 2,5 dl
vízzel felforralt
vajat. Az egészet elkeverjük, majd újból feltesszük a tűzre, és addig kevergetjük, amíg szépen elválik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és belekeverjük a
tojást, a
sajtot, a
mustárt,
sózzuk,
borsozzuk. Eközben a
tőkehalat megfőzzük, a póré
hagymát pedig a
vajban megpirítjuk. Hozzáöntjük a
tejet, majd felforraljuk. Egy másik tálban összenyomkodjuk a hal húsát, és összekeverjük a
paradicsommal, a
kaporral,
sóval,
borssal. A tésztát ki
vajazott felfújtas formákba töltjük, majd a közepükre tesszük a tölteléket. Megszórjuk a
parmezános zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk a megolvasztott
vajjal, és a sütőben készre sütjük. Végül a felaprózott
kaporral meghintve kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>