Mossuk meg, majd gyaluljuk le az uborkákat, sózzuk le őket és hagyuk állni a sóban. Két óra múlva nyomkodjuk ki az uborkát, és ismételjük meg a folyamatot. M
Az uborkákat alaposan megmossuk, majd héjastul felkarikázzuk, és megsózzuk. 3 órát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk, és szétterítjük egy konyharuhán. Amikor m
A zöldségeket külön-külön félig megpároljuk, lecsöpögtetjük, majd kis kockákra vágjuk. Utána kis üvegekbe rétegezzük. Erősen ecetes, sóval, cukorral é
Egy 5 liters üvegbe tegyük bele a megmosott ubokákat, és forrázzuk le a timsós vízzel. Egy éjszakát hagyjuk állni, majd másnap tisztí vízzel öblítsük le.
Mossuk le alaposan az uborkákat, és csak ezután rakjuk őket üvegbe. Előtte az üveg aljára tegyünk kaprot, tormát, egészborst és ha van rá lehetőségünk, me
A káposztát legyaluljuk, és megsózzuk. A paradicsompaprikákat felcsíkozzuk, majd megsózzuk, és állni hagyjuk pár órát. Az ecetet higítjuk, belekeverjük a cu
A kis zöld dinnyéket alaposan megtisztítjuk, és lecsöpögtetjük. Az üvegekbe szőlő- és meggylevelet, vasfüvet, csombort, tormaszeleteket és borsot teszünk, m
Tűvel megszurkáljuk a zsenge, zöld diót. 10 napig áztatjuk hideg vízben, a vizet minden nap cseréljük. 10 nap után cukorszirupot főznk, minden kiló cukorhoz 3
Ugrás a lap tetejére >>