Mossuk meg alaposan a parikákat, majd töröljük meg és így tegyük be az üvegbe. Tegyünk rá egész borsot és tormaszeleteket. Forraljunk vízet, amibe kihűlése
A szilvát megmossuk, lecsöpögtetjük, majd üvegbe tesszük. Az ecetet vízzel higítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket, majd felfőzzük. Kihűtjük, leszűr
A szilvákat mossuk meg, és tegyük üvegekbe. Az üvegekbe töltsünk vizet, majd öntsük le a vizet, és literenkánt adjunk hozzá 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, a szeg
Mossuk meg és forrázzuk le az uborekákat. mossuk ki az üveget, és tegyünk az aljára meggyfalevelet, ha van. Pakoljuk bele az uborkákat az üvegbe, és tegyünk k
Az uborkákat alaposan megtisztítjuk, lecsöpögtetjük, majd a kaporral, babérlevéllel, tormával együtt egy ötliteres üvegbe tesszük. A borsot, mustármagot és
Megmossuk az uborkákat, és legyaluljuk őket, majd besózzuk. Bogyiszlói fehér paprikát, amelyik már kicsit pirosra színesedett, kimagozunk és felkarikázunk. ezt
Paprikát félbevágjuk, magokat eltávolítjuk. 2-3 csíkra vágjuk. Sós vízben 5 percig blansírozzuk, hideg vízzel hirtelen leöntjük, és lecsöpögtetjük. Héj
A magoktól megtisztított paprikát felcsíkozzuk, a paradicsomot keresztbe bevagdossuk, majd mindkettőt besózzuk, és éjszaka állni hagyjuk. Ekkor a sós levét le
Ugrás a lap tetejére >>