Megmossuk az
uborkákat, és legyaluljuk őket, majd be
sózzuk. Bogyiszlói fehér
paprikát, amelyik már kicsit pirosra színesedett, kimagozunk és felkarikázunk. ezt is le
sózzuk. Megtisztítjuk a
gombát, és a nagyon apró szeműeket egyben hagyjuk, a nagyobbakat pedig feldaraboljuk. A
gombát
citromos
vízben előfőzzük, majd lehűtjük. Apró
mogyoróhagymár megtisztítjuk és leforrázzuk. Az
uborkát és a
paprikát kinyomkodjuk, majd összekeverjük a
gombával és a
hagymával. Belerakjuk előre kimosott üvegekbe, és öntünk rá
ecetes vizet. Ennek arányai:egy liter
vízhez fél liter
ecet, 2 dkg
só és
cukor szükséges. Az üvegeket lezárjuk, majd hűvös helyre tesszük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>