A chili szárát tövig visszavágjuk, de figyeljünk, hogy húsát ne sértsük meg. Egy lábosba öntjük az ecetet és egy liter vizet, majd sózzuk, cukrozzuk, és be
A cékla héját levágjuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk az ecetes tormát, sót és köménymagot, majd pár órát állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a levét, a céklát
Az ecetből a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel szirupot készítünk, lehabozzuk, majd kiszedjük a fűszereket. Hozzáadjuk a gyümölcsöt, felfőzzük, majd 1
A dinnye héját levágjuk, a magjait kiszedjük, a húsát feldaraboljuk. Annyi borecetet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd pár órát állni hagyjuk benne. Utána lec
A vizet felfőzzük a cukorral, ecettel és a fűszerekkel, majd hozzáadjuk a felkockázott dinnyehéjat, amin hagytunk egy kis kemény dinnyehúst is. Csak annyit tegy
Az uborkát alaposan megtisztítjuk, majd forró vízbe tesszük néhány pillanatra. Utána megszárítjuk, majd a kaporral egy ötliteres üvegbe rétegezzük. (Alulra
Alaposan megmossuk és megtiszítjuk a kaprot, majd megszárítjuk. Egy üveg aljára sót teszünk, rá egy sor kaprot és ezt így rétegezzük, míg az üveg tele nem
Meghámozzuk a spárgát, és rögtön hideg vízbe teszzük. Eldaraboljuk, és fokoozatosan megfőzzük úgy, hogy egy szitába állítjuk a darabokat. A spárga közep
Ugrás a lap tetejére >>