A nem túl érett dinnyét megtisztítjuk, kikaparjuk abelsejét és feldaraboljuk gerezdekre. Enyhén citromos vízbe teszzük, majd készítünk rá cukorszirupot( egy
A birs héját levágjuk, magját kiszedjük, húsát felszeleteljük, majd sós vízbe tesszük egy éjszakára. Utána lecsöpögtetjük, és üvegekbe tesszük. Az ece
A céklát alaposan megmossuk, és megfőzzük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, karikákra vágjuk, és tiszta üvegekbe tesszük.
A léhez a vizet elkeverjük az ecettel
A hagymát sóval és ecettel ízesített vízben főzzük néhány percig. Lecsöpögtetjük, majd kis üvegekbe rakjuk. Sós, borsos, tárkonyos ecetet forralunk, majd
A hagymákat pucoljuk meg, és forraljuk 1-2 percig sós-ecetes vízben. Szűrjük le, és tegyük a hagymákat üvegekbe. Késztísünk sós-cukors-borsos salátalevet,
A körte héját levágjuk, magházát kiszedjük, húsát felszeleteljük, majd ecetes vízbe tesszük. A borecetet felfőzzük a cukorral, lehabozzuk, majd hozzáadjuk
A megmosott gyümölcsöt üvegekbe tesszük. Az ecethez ugyanannyi vizet adunk, majd belekeverjük a cukrot, sót és borsot (vagy szegfűszeget és fahéjat), és felf
A barackot nem mossuk meg, csak alaposan áttöröljük, és lábosba tesszük. Az ecetet felfőzzük a cukorral és a fahéjjal, majd a barackra merjük. Teljesen el kel
Ugrás a lap tetejére >>