Sós vízben megfőzöm a felszeletelt répát. Amíg fő, addig karajszeleteket kicsit megkloffolom. A sajtból egy vastag szeletet a húsra helyezek, majd szépen össz
A felaprózott szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát és karalábét. Felöntjük a tejszínnel és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk.
Az abálólében addig főzzük a kölest, amíg kifakadnak, de nem teljesen puhák. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a főtt, felkockázott szalonnát. Az egészet
A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd mindegyikre vágunk egy rést. Ezután a borsót megpároljuk, majd hozzáadjuk a felaprózott petrezselymet, és ráöntjük a tojás
A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd a fűszerekkel együtt a darált húshoz adjuk, és jól összedolgozzuk. Kis kolbászkákat formázunk a massz
Húsokat sós-ecetes-babérleveles vízben kiabároljuk. Ezután ledaráljuk, összegyúrjuk fokhagymával, reszelt hagymával, morzsával, sóval, borssal és 2 felvert
Húsdarabokat bevagdossuk, fűszerezzük és beborítjuk szalonnacsíkokkal. Káposztalevélbe csomagoljuk, és áttekerjük kétszer alufóliával. Parázsba tesszük,
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd lisztbe forgatjuk, és így kisütjük. A húsokat 1-1 szelet kenyérre tesszük. A megmaradt zsiradék
Ugrás a lap tetejére >>