A megtisztított kagylókat hosszában elharmadoljuk úgy, hogy a narancssárga ikrát sértetlenül hagyjuk. Ezután a hűtőbe tesszük őket, héjukat pedig egy lábos
Elkészítési idő: kb 20 perc
Energiatartalom: 239 kcal/1002 kj adagonként
A petrezselymet, a metélő hagymát és a tárkonyt mossuk meg alaposan és aprítsuk f
Először az olajon a kolbászt és a sonkát süssük meg, majd tegyük egy kikent sütőedénybe. Ennek a zaftjában üvegesre pároljuk az összevágott hagymát, majd
A rákokat megtisztítjuk és jól átmossuk.
Egy edényben dolgozzuk össze az összevágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, a sonkát, a felkockázott
Az olajat felforrósítjuk, a hagymát, a kelt és a csilit 2 percig pároljuk benne. A halalaplét, a misokrémet és a rizsecetet beletesszük, felforraljuk, és a tés
A kagylókat megfőzzük, majd amelyik nem nyílt ki kidobjuk. A kagylóhúshoz keverjük a felszeletelt paprikát. A kagyló levét lefagyasztjuk, majd ha már majdnem t
Forrósítsuk fel habosra a vajat. A bort öntsük hozzá és forraljuk fel. Azokat a kagylókat, amik már kinyíltak és erős megütögetésre sem szorítják össze h
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és pirítsuk meg benne a fokhagymát. Dobáljuk bele a kagylókat, öntsük le a borral, majd lefedve nagyjából 5 percen át ma
Ugrás a lap tetejére >>