A megtisztított kagylókat hosszában elharmadoljuk úgy, hogy a
narancssárga ikrát sértetlenül hagyjuk. Ezután a hűtőbe tesszük őket, héjukat pedig egy lábosban megfőzzük, felforraljuk. Eközben a
krumplit szintén megfőzzük, majd összenyomkodjuk. Belekeverjük a
vajat,
tojások sárgáját,a
szerecsendiót,
sózzuk,
borsozzuk, majd az egészet nyomózsákba töltjük. A mártáshoz egy lábosban felmelegítjük a
vajat, majd elkeverjük a
liszttel, a
tejjel. Amikor felforrt, levesszük a tűzről, és a
sajtot, valamint a
tojássárgáját is hozzákeverjük,
sózzuk,
borsozzuk. Ezután a kagylóhéjakba nyomjuk a
krumplipürét, erre tesszük a felszeletelt kagylóhúst és az ikrát, majd meglocsoljuk a
sajtmártással. Így sütőbe tesszük, kb. negyed óra alatt készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>