» 1 kg savanyú káposzta » 1 1/2 ek. cukor » 1 doboz (3 1/2 dl) világos vagy barna sör » 1 1/2 kg kicsontozott sertéslapocka » 1/2 tk. só » 1/4 tk. fokhagymapor » 1/4 tk. bors » őrölt paprika
Szűrjük le a káposztát és rakjuk egy edénybe. A cukorral hintsük meg és locsoljuk le a sörrel. Rakjuk rá a húst és fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral és ízlés szerint az őrölt paprikával. Helyezzünk rá fedőt és 6 órán át pároljuk.
Emeljük ki a húst, a leszűrt káposztát kanalazzuk mellé, a visszamaradt zafttal pedig enyhén meglocsoljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom