A kemény
tojások alját le kell vágni és kiszedni a sárgáját egy tálba. A levágott fehérjét bele lehet tenni a francia
salátába.
A
tojássárgáját keverjük ki két-három kávéskanál kolbászkrémmel, gulyáskrémmel, pizzakrémmel,
mustárral,
majonézzel. Ízesítsük fehér- és fekete
borssal,
citromlével, reszelt
hagymával.
Töltsük bele a
tojásokba a krémet, majd állítsuk bele a
tojásokat a francia
salátába.
A maradék töltelékből tegyünk félre egy kávéskanálnyit, a többit keverjük simára egy-két evőkanál
tejföllel. Fél deci langyos
vízben oldjunk fel két kávéskanál
zselatint, majd melegítsük folyamatos keverés mellett. Mielőtt éppen felforrna, keverjük bele a
tejfölös töltelékbe.
Ha lehűlt, kenjük be vele vékonyan a
tojásokat, majd tegyük hűtőbe. Az öntetet is hűtsük, de folyamatosan ellenőrizzük, kevergessük. Ha bőrösödni kezd a te
teje, kiskanállal szedjük a
tojásokra, vigyázva, hogy ne sok menjen mellé, és mindenütt bevonjuk vele a
tojásokat.
Díszítésként a félretett töltelékből nyomjunk kis pöttyöt a
tojások te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>