» 3 dl száraz fehérbor » 1 kg fekete kagyló, megtisztítva » 3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyemzöld » 2,5 dkg vaj » Só és őrölt fekete bors
Forrósítsuk fel habosra a vajat. A bort öntsük hozzá és forraljuk fel. Azokat a kagylókat, amik már kinyíltak és erős megütögetésre sem szorítják össze héjukat dobjuk el. A többit rakjuk a lábasba. 4-5 percig főzzük közepes hőfokon, időnként megrázva és lefedve. Aminek a héja csukva maradt, azt dobjuk ki. A kagylót szűrjük le egy papírtörlővel kibélelt szitavagy szűrőedény segítségével. Előmelegített tálkába rakjuk őket. Kis lábasba öntsük a főzőlevet és forraljuk fel. Sózzuk- borsozzuk és a petrezselymet keverjük hozzá. Öntsük a kagylóra és tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom