Paprikát és a padlizsánt addig sütjük, míg a héja lehúzható nem lesz. Ezután apróra vágjuk, villával összenyomkodjuk, meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk
Citrom levével és reszelt hagymával elkeverjük a kaviárt. Tejszínnel felverjük a tojásokat, serpenyőben felmelegített vajon 4 vastag omlettet sütünk. Rákenj
Húst egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap hagymás, zöldséges, fűszeres vízben megfőzzük. Árpakását 10 percig főzzük. Miután a hús megfőtt, kive
1. elkészítési mód: Mellhúst lefejtjük a csontról, majd kiverjük. Egy mellről két kisebb szelet húst nyerünk.
2. mód: mellről a bőrt lehúzzuk, mell csont
Héjában megfőzzük a burgonyát, hámozzuk és karikára vágjuk. Átsütjük vajban a karikára vágott hagymát, hozzátesszük a karikára vágott burgonyát, és a
Zsemléket borba áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a tojásokkal, darált dióval, sóval szétnyomkodott fokhagymával, borssal, reszelt szerecsendióval, 1 ek. v
Kölest forró, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Ráöntjük a forró tejet, hozzáadjuk a vajat, és kevergetve puhára főzzük. Készíthetjük édese
Húst sózzuk, borsozzuk, átsütjük vajban, ráöntjük a bort, majd locsolgatva 1 órát sütjük. Zöldségeket hagymával, fűszerekkel, citrom héjával egy pohár
Ugrás a lap tetejére >>