A babot beáztatjuk. A szalonnát és a hagymát felaprítjuk, és zsíron megpirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a burgonya kivételével, és a fűszereket, m
Kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, és a vizét félretesszük. Áttörjük a burgonyát, hozzákeverjük a lisztet. Vajba m
A patisszon tetejét levágjuk, és kiszedjük a belsejét.
A sonkát és tojást ledaráljuk, majd a vajjal és reszelt tormával összekeverjük. Megfűszerezzük, maj
Cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadunk 2 ek. lisztet, kétszeresére kelesztjük. Hozzátesszük a többi lisztet, olajat, tejet, sót, borsot, és addig v
Sört cukorral felfőzzük. Tejföllel elkeverjük a tojássárgákkal és 3 kanál meleg sörrel. Levesbe öntjük, borssal, sóval, fahéjjal ízesítjük.
Csirkét hosszában kettévágjuk, belső oldalát húsverővel ellapítjuk. Fűszerezzük. Lapos serpenyőben felmelegítjük a vajat, először a csirke bőrös felét
Főtt burgonyát áttörjük, összekeverjük az áttört túróval és a többi hozzávalóval. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk, és vajban megs
2 liter vízzel, marhahúsból, zöldség felével, és a fűszerekkel húslevest készítünk. Megpároljuk vajban a karikára vágott hagymát és a maradék zöldsége
Ugrás a lap tetejére >>