12 dkg cukrot 2 tojással, 12 dkg vajjal és 25 dkg liszttel, 1/2 csomag sütőpor hozzáadásával jól összedolgozunk (jól nyújtható legyen a tészta). E tészta k
A vesét egy órán keresztül forró vízben áztatjuk, majd felcsíkozzuk. A felszeletelt hagymát olajon megpirítjuk, majd felöntjük az egy liter vízben feloldott
A hagymát felaprítjuk, a húst felkockázzuk, majd a zsíron megpirítjuk őket. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és megpároljuk. Amikor a hűs félig puha, vizet
Túrót egy vászonkendőt át jól kinyomkodjuk, összekeverjük a tejszínnel, ezt ismét vászonkendőbe rakjuk, és felakasztva egy éjszakára száradni hagyjuk. Hoz
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszúrjuk. Korongokba 1-1 kanál tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és lobogó vízben addig f
Élesztőt langyos, kissé cukros vízben felfuttatjuk, majd a hozzávalókból jól kidolgozott tésztát készítünk úgy, hogy a vajat olvasztva és a tejet langyosan
Megpároljuk vajban a gombát és a hagymát, fűszerezzük és addig keverjük, míg meg nem pirul. Beletesszük a tejfölt, a pogácsaszaggatóba kiszúrt pirogba tölt
Filézett halat csíkokra vágjuk, vajban átsütjük. Vajban megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk az összetört sült halat, kemény tojást, tejfölt és fűszereket.
Ugrás a lap tetejére >>