Apróra vágott retket összekeverjük a hagymával, melynek a szárát is felhasználjuk finommetéltre vágva, majd hozzáadjuk a feldarabolt tojást, és elvegyítjük
Élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Vajat habosra keverjük a maradék cukorral, tojássárgákkal, és a rummal. Hozzáadjuk a lisztet, élesztőt, és a maradék lan
Az almák magházát kiszedjük, közepüket kivájjuk, majd felkockázzuk, és rálocsoljuk a citromlevet.
A sajtot felkockázzuk, a salátát feldaraboljuk, a metél
A húst feldaraboljuk és megfűszerezzük, aprított vöröshagymát adunk hozzá és 2 kanál gyenge ecetet öntünk rá. Petrezselymet adunk hozzá és 2-3 órára hű
A birkahúst megtisztítjuk, felkockázzuk, sóval, borssal ízesítjük, olajjal meglocsoljuk, majd állni hagyjuk. Kb. fél óra elteltével nyársra tűzzük, és megs
Megpároljuk zsírban a karikára vágott hagymát, hozzáadjuk a kicsavart káposztát, 5 percig együtt pároljuk, ráöntjük egy pohár vizet és a bort, és 30 perci
Húsból és zöldségből húslevest főzünk. Finomra gyalult fejes káposztát, a karikára vágott hagymát vajban megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, fel
A marhahúst, egy hagymát, fokhagymát, a répaféléket vízbe tesszük, és megfőzzük húslevesnek. Eközben a savanyú káposztát is feltesszük főni a főzővajj
Ugrás a lap tetejére >>