Halat kifilézzük, szeletekre vágjuk, majd besózzuk. A halfejből, csontokból 1 fej hagymával, fokhagymával és sóval hallevest főzünk, majd leszűrjük. Zsírba
Tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a reszelt csokoládét, tojások habját és a lisztet. Zsírpapíron sütjük, két vékony lapban 10 percig.
Malac bőrét bevágjuk, nyársra húzzuk, megsózzuk. Beletesszük tepsibe, ráöntünk egy kevés vizet, sütőbe helyezzük, és a malac bőrét kenegessük sörbe áz
Kockára vágjuk a burgonyát, és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, összetörjük, és jól elkeverjük. Zsírozott tepsibe galuskákat szaggatunk a masszából, f
Uborkát kockára vágjuk, karfiolt rózsáira szedjük, megreszeljük a zellert és a répát, felszeleteljük a gombát, paradicsomot, zöldpaprikát és a párizsit. T
Csontos feltesszük főni, közben habját leszedjük, beletesszük a zöldségeket, majd fűszerezzük. Felkockázott marhahúst külön edényben egy kevés vízben fő
Tojások egyik végét hegyes késsel megszúrjuk, másik végükön akkora nyílást ütünk, hogy a tojás kifolyjon. Szalonnát apróra vágjuk, összekeverjük a nyer
Vajat a tojássárgákkal és cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a diót, lisztet és összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, félig megsütjük, rákenjük a lekvárt,
Ugrás a lap tetejére >>