Megpároljuk zsírban a hagymát, apróra vágott zöldpaprikát, megszórjuk paprikával, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, behabarjuk tejszínes kap
Felkockázott húst a zsírban megfonnyasztott hagymára tesszük, együtt megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal, és egy kevés vízzel felengedjü
Darált tepertőt a zsírral és a tojássárgákkal kikeverjük. Hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, tejfölt, és lány tésztát gyúrunk belőle. 1,5 ujjnyi
Darált tepertőt liszttel és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, felfuttatott élesztőt, tejfölt, hogy puha tésztát kapjunk. Vékonyra nyújtjuk,
Tüdőt, szívet, csontot hagymával, babérlevéllel sós vízben feltesszük főni. Ha félig puha, hozzáadjuk a májat. Megfőtt belsőségeket metéltre vágjuk. Lev
Feldarabolt babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még melegen ráöntjük a salátalevet. Salátalé úgy készül, hogy a kemény tojás sárgáját ös
Locsoljuk meg a halfilét a citromlével, majd sózzuk és borsozzuk. Pároljuk meg a kockára vágott vöröshagymát, öntsük fel a húslével, majd adjuk hozzá a par
Birkaszegyet kicsontozzuk, közepébe nyílást vágunk.
Töltelék: beáztatott, kicsavart zsemléket, a kockára vágott, kisütött szalonnát zsírjával együtt,
Ugrás a lap tetejére >>