Birkaszegyet kicsontozzuk, közepébe nyílást vágunk.
Töltelék: beáztatott, kicsavart zsemléket, a kockára vágott, kisütött szalonnát zsírjával együtt,
Zsír feléből és a lisztből rántást készítünk, beleöntjük a vízzel összekevert paradicsomot, majd ízesítjük cukorral és sóval. A többi zsírban megfutt
Pulyka melléről lehúzzuk a bőrét. A pulyka húsát vékonyra vágott szalonnadarabkákkal tűzdeljük meg. Kemény tojást, kolbászt és a vízbe áztatott, kicsava
Tojásokat összekeverjük az áttört túróval, kevés sóval, hozzákeverjük a darát, 1 órát állni hagyjuk. Gombócokat formálunk belőle, és fővő, sós vízb
Tésztát kifőzzük, és a kiolvasztott szalonna zsírjára szedjük. Elvegyítjük a gyengén megsózott, összetört túró kétharmadával, tetejére szórjuk a marad
Tojásokat elkeverjük fél pohár vízzel, sóval, és felváltva keverjük bele a lisztet meg az áttört túrót úgy, hogy közepes keménységű galuskatésztát kap
Fácán hasüregét megsózzuk, megszórjuk majoránnával. Mellhúsát befedjük szalonnaszeletekkel. Megsózzuk, és forró olajjal leöntve, megforgatva és megöntöz
Uborkát legyaluljuk, meglocsoljuk ecettel, majd ráöntjük az összevágott kaporral elkevert sós tejfölt.
Ugrás a lap tetejére >>