Csirke bőrét fellazítjuk, és vékony szelet szalonnaszeleteket dugunk alá. Besózzuk, pár órát állni hagyjuk, majd sütőben, egy kevés vízzel, locsolgatva, pi
Először a babot beáztatjuk, vízben egy éjszakát állni hagyjuk. A csülköt feltesszük főni, közben megtisztítjuk a zöldségeket és feldaraboljuk. Az apróra
Tojásból, lisztből és fél pohárnyi vízből galuskát készítünk. Forró, sós vízbe szaggatjuk, és kifőzzük. Leszűrjük, felmelegített zsírra tesszük, r
Káposztát legyaluljuk, megsózzuk, majd állni hagyjuk. Felkockázott szalonnát kisütjük, kinyomkodjuk a káposztát, majd rárakjuk a szalonnára, fűszerezzük, é
Túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, mazsolát, cukorral kikevert tojássárgákat, összevágott kaport, és a tojások habbá vert fehérjét. Réteslapot zsír
Húst vékonyra verjük, sózzuk, borsozzuk, és megkenjük mustárral. Két szelet hús közé egy vékonyra vert sertésszeletet teszünk, és felvágott szalonnacsíko
Karalábét nyersen megreszeljük, a meghámozott almával együtt.
Majonézt elkeverjük a kefirrel és mézzel, fűszerezzük, majd a karalábéra öntjük.
Kelkáposztát sós vízben 10 percig főzzük, leveleire szedjük, vastag ereket kivágjuk, és bedörzsöljük őket fokhagymával. Hagymát apróra vágjuk, megpárolj
Ugrás a lap tetejére >>