Megpirítjuk zsírban a hagymát, megszórjuk paprikával, köménymaggal, szétnyomott fokhagymával, hozzáadjuk a babérlevelet, rátesszük a feldarabolt tyúkot, kev
A hagymákat megtisztítjuk és lereszeljük. A padlizsánokat sütőlemezen sütőben készre sütjük. Majd eltávolítjuk a héját, és deszkán késsel pépesre apr
A zöldségeket vékonyan felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és zsíron megfuttatjuk. A húst gyengéden kiklopfoljuk. Sóval és borssal ízes
Fácánt 3 órán keresztül főzzük sós vízben. Miután megfőtt, a húst csontjáról lefejtjük. Zsírban megpároljuk a hagymát, karikára vágott zöldséget, me
Az egrest tisztítsuk meg: a bogyók két végén lévő szárrészt és kocsánylevelet vágjuk le.
Forraljunk fel egy liter vizet a fűszerekkel és a barna cukorral.
Langyos, enyhén cukrozott tejszínben felfuttatjuk az élesztőt, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy puha galuskatésztát kapjunk. Kétszeresére kelesztjük. Habosra
A húst ledaráljuk, a zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Egy tálban összekeverjük a húst, a zsemlét, a tojásokat, a felaprózott, megpirított hagymát
A sütőporos liszthez zsírt, egy tojást, cukrot adunk. Az egészet jól összedolgozzuk Annyi tejjel hígítjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk belőle. Közb
Ugrás a lap tetejére >>